Segítség

2022.07.31. 17:19

Nyitrai Zsolt: Hatszáznál több diabéteszes gyerek táborozhat a nyáron hazánkban

Fontos, hogy a cukorbeteg gyerekek a nyári szabadidejüket szakszerű ellátással töltsék el – nyilatkozta Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos.

M. H.

Nyitrai Zsolt

Forrás: Nemes Róbert/Heves Megyei Hírlap

Az idén tizennégy diabétesz-közösség szervezésében több mint hatszáz gyermek vesz részt nyári táborokban – közölte a hét végén a kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

Nyitrai Zsolt a közösségi oldalán közzétett videóban arról beszélt, hogy Magyarországon több mint egymillió cukorbeteg él, közülük csaknem ötezer gyermek egyes típusú cukorbeteg.

– Számukra rendkívül fontos, hogy a nyári szabadidejüket biztonságos környezetben, szakszerű ellátással töltsék el – tette hozzá. A politikus hangsúlyozta, hogy a magyar kormány azért támogatja a cukorbeteg gyermekek nyári táborozását, mert az kikapcsolódás a nekik és egyben pihenés a szülőknek. A cukorbeteg-közösségek számíthatnak Magyarország kormányának támogatására – emelte ki Nyitrai Zsolt.

A videóban megszólalt egy érintett szülő, aki elmondta, hatalmas segítség számukra, hogy térítésmentesen, valamint biztonságos környezetben táborozhatnak a gyerekek, s ez alatt a hét alatt feltöltődhetnek, illetve barátságok szövődhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában