Jubileum

2022.07.09. 13:12

Nyolcvanéves a híres egri művész, Dohnál Tibor, kiállítással ünneplik

Dohnál Tibor több mint 50 éves pályáján vállalta a vidékiséget.

F. V. E.

Dohnál Tibor

Az idén 80 éves, Egerben élő Dohnál Tibor művész kétszáznál is több egyéni-, és kollektív kiállításon mutatta már be műveit, szerte Európában. Több hazai és nemzetközi művész-szakmai és művésztelepnek tagja, számos országos és nemzetközi díjat tudhat magáénak.

Dohnál Tibor 1942-ben született Cegléden, 18 éves koráig tanyán nevelkedett. Több mint 50 éves pályáján vállalta a vidékiséget, az azzal járó nehézségeket. Pályája kezdetén rajzot és festést tanított, 1968-ban még egyénibb hangra lelt előbb a grafikában, majd a plasztikában és festményein is, tudatta portálunkkal a művész. 

Vallja, a művészet egy nagy folyamat. Munkássága egyenletes és magas színvonalú. 

Dohnál Tibor 45 éve él Egerben. Egyszemélyes munkájának köszönhetően került megyeszékhelyünkre a kivételesen jelentős Kepes gyűjtemény. A 80 éves mester születésnapját jubileumi kiállítással ünneplik, Dohnál LXXX címmel a ceglédi Kossuth Múzeumban,  ahol augusztus közepéig tekinthető meg a tárlat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában