Problémák

2022.07.16. 11:09

Teleszemetelték, ezért megszűntek a szelektív hulladékgyűjtő szigetek Sarudon

Közegészségügyi kérdéseket is felvetett a nem megfelelő használat.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

– Sajnálattal tájékoztatom a lakosságot, hogy többszöri felhívásunk ellenére a szelektív hulladékgyűjtő szigetek használatában érdemi változás nem történt: a lerakók környékén a tarthatatlan állapotok nem szűntek meg, sőt fokozottabbá vált a lerakók melletti hulladék-elhelyezés, időről időre hatalmas kupacokban állt a szemét annak környékén is – írta Tilcsik István, Sarud polgármestere a település honlapján.

Mint fogalmazott, rengeteg olyan esetről számolhatna be, amikor nem a megfelelő gyűjtőedénybe került a hulladék, ezért a szolgáltató visszautasította azok ürítését és elszállíttatását, ilyenkor mindig az önkormányzatnak kellett fedeznie a költségeket. Arra is gyakran volt példa, hogy ezeket a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket szemétlerakónak tekintették egyesek, s így próbáltak megszabadulni nagyobb mennyiségű kommunális hulladékuktól, vagy még rosszabb esetben építési törmeléküktől, netán a veszélyes hulladékuktól.

– Egyes utcák és településrészek annyira szemetesek, bűzösek, ami már közegészségügyi veszélyforrást hordoz. Felszámolásuk az önkormányzatnak olyan költségeket okoz, melyre forrásokat nem tudunk biztosítani, így 2022. július 11-én a szelektív hulladékgyűjtő szigetekről a hulladékgyűjtő edényeket elszállítottuk! A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kialakításával elveszítették funkciójukat, illetve közegészségügyi kérdéseket is felvet – tudatta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában