Szűrés

2022.08.07. 10:19

A bőr elváltozásait vizsgálták ingyenesen Hatvanban, sokan már nem kerültek sorra

Aki teheti vizsgáltassa meg magát, nehogy aztán később kiderüljön, hogy már nagy a baj.

K. B. L.

Képünk illusztráció

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Óriási volt az érdeklődés azon az ingyenes melanómaszűrésen, melyet szombaton tartott a Magyar Rákellenes Liga hatvani alapszervezete. Eredetileg a hatvani strand területén 10 és 14 óra között várták a vizsgálatra jelentkezőket, azonban egy órával tovább tartott a vizsgálat.

A szűrést Dr. Kirschner Ágnes pásztói bőrgyógyász főorvos végezte.

– Nagyjából hetven vizsgálattal számolt a főorvos asszony, azonban a végére csaknem kilencven jelentkezőt tudott megvizsgálni, közülük tizenötöt tovább is küldött alaposabb vizsgálatra – foglalta össze Lazányi Jánosné, a hatvani szervezet elnöke. Hozzátette, a fokozott érdeklődés nem volt véletlen, hiszen amióta Hatvanban nincs bőrgyógyászat, azóta a környéken élőknek nehéz eljutni szűrésekre.

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A mostani akcióra nagyjából harminc kilométeres körből érkeztek, volt olyan gyöngyösi érdeklődő, aki tizenegy órakor érkezett, de már nem került sorra a vizsgálat végéig.

– Szeretnénk ősszel újabb hasonló ingyenes szűrést tartani – erősítette meg a szervezet vezetője.

Hozzáfűzte, aki teheti, nézesse meg anyajegyeit, mert a melanóma alattomos betegség, azonban ha időben észreveszik, még megelőzhető, hogy áttétek alakuljanak ki más szervekben a testünkön belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában