Urnák sérültek

2022.08.09. 11:46

A szárazság miatt omolhatott le a Grőber temető fala: vis maior pályázatból újítanák fel

A temetkezési szolgáltató a megsérült urnákat a kegyeleti szabályok betartásával még szombaton elszállította és biztonságba helyezte.

G.R.

Forrás: Ládi László

Ahogy azt korábban megírtuk, az elmúlt hét végén bedőlt az egri Grőber temető fala, az omlás következtében urnasírhelyek is megsérültek. Még akkor elküldtük kérdéseinket az egri önkormányzatnak, ám a válasz csak kedden érkezett meg szerkesztőségünkbe. 

Ebből kiderül, hogy nem az a falszakasz omlott le, amelyet 2021-ben felújítottak, ezúttal a nyugati oldalon, a Szépasszony-völgy felőli részen dőlt ki a kerítésfal. A válaszban leszögezik azt is, hogy az  önkormányzat valamint a Városgondozás Eger Kft. munkatársai az esetleges balesetveszély elkerülése érdekében még a szombaton megtették a szükséges lépéseket. 

Hozzátették: a szakemberek előzetes véleményezése alapján feltételezhető, hogy a fal omlása a szárazság miatt következhetett be, ezért az önkormányzat a kialakult helyzet megoldására Vis Maior pályázat benyújtását tervezi, továbbá a megsérült urnahelyeket, az urnafalat mielőbb helyreállítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában