Az Ország Tortája

2022.08.02. 11:45

Egri vörösborra van szüksége a Huncut szilva hercegnek

Ebben az évben is megválasztották az Ország Tortáját, amelynek egyik alkotóeleme az egri bor.

HEOL

Az Ország Tortája 2022-ben

Forrás: Magyar Cukrász Ipartestület/Facebook

Egri bor és szilva az alapja az idei Ország Tortájának, amelyet a nagykőrösi Karikó Orsolya, a Vanília & Gelarto cukrásza készített el. A kreáció neve Huncut szilva herceg.

A Magyar Cukrász Ipartestület tizenhatodik alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére – írja a Magyar Cukrász Ipartestület Facebook-oldalán. A versenyt hatalmas érdeklődés kíséri, évről évre egyre többen és egyre nagyobb kíváncsisággal várják az ünnepi tortát.

Új, kreatív ötleteket, magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket várt az Ipartestület, amelyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhatnak.

Karikó Orsolya és a Huncut szilva herceg
Forrás: Nyitrai Zsolt/Facebook

Az idei nevezett torták alapízei a mák, meggy, bor és tejföl különféle kombinációiból álltak össze, ezekből pedig kiemelkedő volt a szilva és egri vörösbor kombinációjából született Huncut szilva herceg. A tortát Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott is méltatta Facebook-oldalán. Mint írja, az Ország Tortájának sikeréhez Eger is hozzájárult finom vörösborával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában