Kézbesítés

2022.08.31. 12:16

Késnek az elsőbbségi levelek egri olvasónk szerint – a posta nagyszabású átalakításról beszél

Többen jelezték, hogy késnek az elsőbbségi küldemények mostanában.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Olvasónk jelzése szerint Egerben egy elsőbbségi kézbesítéses levél, amelyben egy augusztus 18-i esemény meghívója volt, csak e hét hétfőn, azaz augusztus 29-én érkezett meg hozzá. Egy másik augusztus 12-i keltezésű ajánlva feladott levelet pedig szintén ekkor kapott meg. Mint mondja, nem az első eset, hogy elsőbbségi küldemények nagyon sokára érkeznek meg hozzá. Egy másik olvasónk szerint előfordult olyan, hogy két elsőbbséggel feladott levele közül a másik megyében élő címzetthez előbb jutott el az, amelyiket egy héttel később adott föl.

A fentiekről a Magyar Postától érdeklődtünk, megkérdeztük, hogy mi lehet a késések oka, és mit tehetnek ilyen esetben az ügyfeleik.

– A Magyar Posta mindent megtesz azért, hogy – az egyetemes szolgáltatás magas színvonalú ellátása mellett – az ügyféligényeket lefedő, modern, minőségi szolgáltatásokat tudjon nyújtani országszerte. Ennek megfelelően folyik az új levélfeldolgozási modell kialakítása, melyben a teljes magyarországi levélfeldolgozást a Budaörsön található Országos Logisztikai Központ (OLK) fogja végezni, melynek eredményeképpen a levélfeldolgozás gyorsabb és hatékonyabb lesz. Sajnáljuk az ön által leírt eseteket, az ügyfelektől ezúton is elnézést kérünk. Kérjük, hogy minden ilyen esetben forduljanak a Magyar Posta ügyfélszolgálatához a hasonló esetek elkerülése végett –  emelték ki válaszukban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában