Sírkert

2022.08.10. 12:20

Két éve érkezett bejelentés a most leomlott egri temetőfal állapotáról

Minczér Gábor szerint megvizsgálták a bejelentéskor a Gröber temető falát, de akkor nem kellet beavatkozni.

Minczér Gábor, Eger Megyei Jogú Város Általános alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót a Grőber urnatemető leomlott falánál

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hrlap

– Két éve májusban egy levelet kaptam azzal kapcsolatban, hogy problémák vannak a Gröber temető leomlott falával kapcsolatban. Oláh István, a fertálymesterek alkapitánya írta. A sajtóinformációkra reagálva szeretném hangsúlyozni, hogy jelenteni szoktam a bejelentéseket az illetékes irodának. Gál Sándor szakiroda vezető elmondta, bejárás, falvizsgálat, külső szemle történt, ami alapján nem igényelt azonnali beavatkozást a pénteken leomlott szakasz – mondta Minczér Gábor alpolgármester szerdán sajtótájékoztatón. Kiemelte már 2018-ban is kidőlt egy fal, most is több rész problémás. 


– Nem igaz tehát az, hogy nem foglalkozott az önkormányzat a bejelentéssel, intézkedési terv is készült, hogy szakaszosan helyreállítsuk a rossz állapotú temetőt. A bejelentéskor pandémiás időszak volt, homeoffice és távolságtartás volt érvényben, így vélhetően ezért nem jártak az idős bejelentőnél. Levélben nem kapott választ, ez tény, de történt intézkedés.  Egyébként az előző városvezetés semmilyen beavatkozást, állagmegóvást nem végzett a temetőben. A számítások szerint a teljes helyreállítás, legalább százmillió forint lenne. A vis maior pályázatból a mostani károk legalább hatvan százaléka finanszírozható lenne – emelte ki. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában