Képzőművészet

2022.08.03. 08:58

Két kiállítás egy művésztől, siroki alkotó műveiből nyílt tárlat Demjénben

A demjéni Őszirózsa Nyugdíjas Klub meghívására a település művelődési házában nyílt meg Borics József siroki festőművész kiállítása.

B. K.

A hónap végéig tekinthetők meg az alkotások

Forrás: Hancsicsák Mihály

A megnyitó ünnepségre a megyeszékhelyről és a környező településekről is érkeztek szép számmal vendégek.
A rendhagyó eseményen Fodor Géza polgármester, valamint Takács Miklósné, a meghívó nyugdíjas klub vezetője köszönetet mondtak a művésznek, hogy tárlatával elindította az új demjéni kiállítássorozatot. A folytatásban a rendezvény egyre inkább kötetlen beszélgetéssé alakult át, amelybe a szervezők bevonták a közönséget is.

A tárlat különlegessége, hogy a kiállítási anyagot félidőben „újakra” cserélik, így a közönség gyakorlatilag két kiállítást láthat egy művésztől. Borics József tárlata nyitva tartás alatt megtekinthető a demjéni művelődési házban augusztus 31-ig.

A jeles művész évtizedekig  volt a siroki általános iskola rajztanára. Nevéhez köthető a rajztanárok által kedvelt nyári kurzus, amelyre évekig az ország minden pontjáról érkeztek alkotó tanárok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában