Segítség

2022.08.24. 17:30

Két napon át várják a véradókat a gyöngyösi Blue Boxban

Többen is irányított véradásra érkeznek Gyöngyösre

Sz. Sz. I.

A gyöngyösi Banka Tihamér a kollégáján szeretne segíteni

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czimer Tamas

A szokásos augusztus végi, két napos véradás zajlik a gyöngyösi Blue Box szórakoztató-központban. Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyös Területi Szervezete vezetője elmondta portálunknak, hogy a nyolcadik alkalommal szervezett esemény első napján, kedden már sokan nyújtották a karjukat. Déltől este hétig tartott az akció.

– Idősebbek és fiatalabbak is jöttek, összesen nyolcvanegyen adtak vért. Tavaly a két nap alatt 121 véradó jelent meg, van tehát remény rá, hogy szerdán a nap végére magasabb számot regisztrálhatunk. A donorok számában nincs jelentős változás a covid időszakához képest, körülbelül ugyanakkora az érdeklődés, mint korábban is. Idén a véradók ingyenes belépőt kapnak a helyszínt adó Blue Box egyik rendezvényére. A többszörös véradók egy, az első alkalommal segítők pedig két jegyet vehetnek át. Sajnos, első véradó elég kevés volt kedden. Nagyon sokan voltak viszont eddig irányított véradáson, s a gyöngyösi kórház is közölte velünk, hogy mindenképpen szeretne néhány egység vért biztosítani magának tartalékul. Szerdán 17 óráig lehetett vért adni, a maszkviselés a helyszínen kötelező volt – tájékoztatott Verébné Godó Ildikó. 

Arra az esetre, ha valakinek szüksége lett volna orvosi segítségre, Dr. Grizner Enikő, a Bugát Pál Kórház belgyógyászatának rezidense volt jelen a két nap során. Mint mondta, vérnyomást is mért, illetve pár orvosi kérdés erejéig beszélt is az érkezőket. 

A gyöngyösi Banka Tihamér nemcsak azért adott vért, mert az a véradó egészségére is jó hatással van.

– Egy kollégámon szeretnék segíteni, akinek vérképző szervi problémája van, és jelenleg is kórházban van. A saját egészségemen túl most mindenképpen ez a meghatározó – közölte Banka Tihamér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában