Elismerések

2022.08.25. 14:14

Kitüntették Verpelét kiválóságait

Az államalapítási ünnepen adták át a díszpolgári és a városért kitüntető címeket.

Sz. M. L.

Dr Nagy Márta díszpolgár az elismeréssel

Forrás: HEOL

– Utoljára 2003-ban adtuk át a díszpolgári címet, eddig mindössze négyen kapták meg ezt az elismerést, most pedig dr. Nagy Márta háziorvost tüntette ki vele a város képviselő-testülete – mondta Farkas Sándor polgármester. Kiemelte,  dr. Nagy Márta már 1973-óta orvosa a településnek, de már előtte is helyettesített náluk.

– Mondhatjuk, hogy ötven éve szolgálja a verpelétieket. Nincs olyan ember, akit nem ismerne, vagy aki nem fordult meg nála. A városban két orvosi körzet van, a másikban több mint tíz orvos váltott egymást az idő alatt, míg ő helytállt a nagyobbik praxisban. Reméljük, nyugdíjazása után is még sokáig velünk lesz, s a településünk lakója lesz – méltatta Farkas Sándor a város új díszpolgárát. A Verpelét városáért díjat is átadták, ezt Molnárné Nagy MárIa óvodapedagógus, intézményvezető kapta, a település oktatási és kulturális fejlődésében betöltött elévülhetetlen érdemeiért.

– Tizenkét éve intézményvezető, nagy eredményekkel, hiszen az óvodában alkalmazott jó gyakorlatok miatt az ország más településeinek intézményeiből is rendszeresen érkeztek hozzánk. Magas szakmai színvonalon végezte munkáját a gyermekekért – fogalmazott a polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában