Útépítés

2022.08.12. 07:27

Lőszerektől mentesítik Gyöngyös határát

A kötelező régészeti feltáró munkák már be is fejeződtek az épülő Nyugati elkerülőút hiányzó szakaszán Gyöngyös határában.

K.B.L.

A régészeti árok egyike.

Forrás: Beküldött

A kiásott régészeti árkokban nem bukkantak olyan leletekre, melyek miatt a szakemberek szerint további feltárás kellene. Ez azért jó hír, mert legalább ez nem hátráltatja majd az útépítés menetét – foglalta össze Horváth László térségi országgyűlési képviselő a közösségi médiában közzétett nyilatkozatában. 

Hozzátette, hogy a következő lépés a projekt előrehaladásában a szintén kötelezően előírt lőszermentesítés, melynek keretében lőszerész szakemberek vizsgálják át elsősorban műszerek segítségével, hogy az építkezés nyomvonalán vannak-e olyan robbanó- vagy lőszerek a földben, melyek főleg a második világháború időszakában kerülhettek a talajba. A nyilatkozat kiemeli, hogy az útépítés nyomvonalán jelenleg is zajlanak a bozótirtási munkálatok, így a hosszú évek óta sehová sem vezető elkerülő út korábban félbehagyott és a tizenöt éve hiányzó szakasz tervezett vonalán egyaránt folyik a növénymentesítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában