Allergia

2022.08.25. 11:42

Magyarországon Egerben a legalacsonyabb a parlagfű pollenkoncentrációja + videó

A parlagfű elleni intézkedéseknek meg lett az eredménye.

HEOL

Forrás: Shutterstock

Ahogy arról korábban beszámoltunk többek között a kormányhivatal munkatársai is folyamatosan ellenőrzik a parlagfű külterületi jelenlétét, sőt, még kisrepülőgépes légi felderítést is alkalmaznak a mezőgazdasági területeknél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat internetes oldalán olvasható a jó hír, miszerint az Egerben kihelyezett műszer mérte a legalacsonyabb parlagfű pollenkoncentrációt hazánkban. Ez azt jelenti, hogy augusztus 21-én a sárga színű, vagyis az egyes szintet rögzítették, amely még nem okoz allergiás tüneteket. Szegeden és Győrben csak az érzékeny allergiásokat érinti a kellemetlen növény pollenje. Viszont az összesítő térképen Budapest, Miskolc és Zalaegerszeg piros színű jelzést kapott, így valószínűleg ezeken a városokban érezni már a parlagfű jelenlétét. Egyébként Pécsen a legrosszabb a helyzet, ott nagyon magas, négyes erősségű a pollenkoncentráció, ami már minden allergiás embert komolyan megviselhet. 
Az alábbi videó jól bemutatja, hogyan is készül a pollenjelentés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában