Búcsú

2022.08.10. 07:56

Megtartották Terpes nagy ünnepét

Vasárnap ünnepelték a kis észak-hevesi falu egyik legnagyobb ünnepét, amelyre a szomszédos településekről, Bükkszékről, Szajláról, Pétervásáráról is érkeztek vendégek. A hagyományhoz híven a községük védőszentjére, Szent Lőrincre emlékeztek.

B. K.

Búcsúi forgatag a településen

Forrás: Bujáki Ferenc

Bujáki Ferenc polgármestertől megtudtuk, a község önkormányzata úgy döntött, hogy az ünnep fényét emelendő már szombaton este egy jó hangulatú közösségi rendezvényre invitálják a helybelieket és a környékbeli lakókat. Utcabált tartottak, ahová vártak minden szórakozni vágyót a helység központjába. 

A vasárnapi búcsú helyszíne, a hagyományoknak megfelelően, ismét a Május 1. utca volt, valamint a polgármesteri hivatal parkja. Délelőtt az utca megtelt bazári árusokkal, színes portékákkal, édes csemegékkel. Sokan kilátogattak az itt lakók és az erre az alkalomra hazatért családtagok egy kis vásárfiáért. 

A község katolikus templomában délelőtt 11 órakor ünnepi szentmisét celebráltak a hívő közösség tagjainak. Délután öt órától a hivatal parkjában műsort adtak a Pünkösdi Rózsák Hagyományőrző Csoport tagjai, akik népdalokkal várták az érdeklődőket. A nap és az ünnep zárásaként, a régi hagyományokat felidézve, az esti órákban újabb utcabált tartottak a szórakozni vágyóknak.
 

 

Címkék#búcsú

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában