Falunap

2022.08.27. 20:20

Mulatsággal indították el a szüretet Egerszalókon, s a bölcsődét is átadták + fotók

Szombaton rendezték meg Egerszalókon a Szüretindító Bortúrát, mely rengeteg érdeklődőt vonzott, s egész nap kellemes nyári időben mulattak a résztvevők.

F. V. E.

Szüreti felvonulás és bölcsődeátadó Egerszalókon

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Délelőtt az ünnepi szentmise után átadták a 12 férőhelyes bölcsődét.

– Három új munkahelyet teremtettünk a bölcsődével, amely szeptember elsején nyitja meg kapuit, s fogadja a legfiatalabbakat. Nagy örömünkre Egerszalókon egyre több a fiatal. Negyven családnak adtunk letelepedési támogatást, lakásonként 500 ezer forint értékben, így támogatva a friss házasokat – mondta el portálunknak Varga István, Egerszalók polgármestere. 

Az átadó után megáldották a szőlőtermést, majd következett a látványos felvonulás, amelyen a szüret nélkülözhetetlen tartozékai, a traktorok is részt vettek.  

– Hálásak vagyunk az Úrnak, hogy ilyen jó idő volt a felvonuláson, ahol több százan vettek részt, s fiatalok és idősek együtt ünnepelték a bortúrát – jegyezte meg a polgármester. 

Az általános iskola udvarán felállított színpadon hagyományőrző csoportok és népdal kórusok szórakoztatták a közönséget. Felcsendültek ismert nóták is, amelyek a szőlőszedéshez és a borhoz kapcsolódtak.

A gyermekeket a népi játszóházban és a vidámparkban is remekül szórakozhattak, a kézműves vásárban pedig mindenki találhatott kedvére való ajándékot. 

A katlanokban finomabbnál finomabb ételek készültek, majd miután mindenki jól lakott, délután elismeréseket adtak át. A helyi civil szervezetek döntése alapján kitüntetésben részesült Rozsnoki István, az Egerszalóki Sport Egyesület edzője a településen nyújtott kimagasló munkájáért, és a hosszú évek óta végzett lelkiismeretes tevékenységéért, amivel a gyermekek sportolási tevékenységét fejleszti. Gelsei Sándor festőművész is díjat kapott a népművészeti tevékenysége elismeréseként. 

Késő délutántól koncertek követték egymást, színpadra lépett többek között a Bóbita Együttes és a Bon Bon is.

A nap zárásaként pedig látványos tűzijátékban gyönyörködhettek a résztvevők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában