Olvasás

2022.08.06. 20:38

Parkban böngészhették a könyveket a gyerekek a gyöngyösi Posta előtt

Olvasgatni és kölcsönözni is lehetett a Posta előtti zöldterületen.

K. B. L.

Könyvtár a gyöngyösi parkban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A Posta előtti parkban várta a Gyöngyösi Vachott Sándor Városi Könyvtár a gyermek olvasóit. Szekeresné Sennyey Mária, a könyvtár igazgatója elmondta, hogy babzsákokkal, színes plédekkel és a néhány ládányi könyvvel települtek ki, s a szünidei könyvtári foglalkoztatókat folytatva programot adtak a gyermekeknek.
Jó alkalom volt ez az akció arra, hogy az augusztusban zárva lévő könyvtár mégis elérhető legyen legalább pár szolgáltatáson keresztül is a helyben élőknek. Így a kisebbek számára lehetőség volt beiratkozni, könyvet kölcsönözni és olvasgatni szabadon abból a kötetből, amelyik a leginkább megtetszett az olvasóknak.

Könyvtár a gyöngyösi parkban
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Augusztusban még egyszer tervezünk ilyen kitelepülést, aztán már nem, hiszen a könyvtári belső munkafolyamatok lekötik a kollégákat – mondta el az igazgató. Hozzátette, utána már felkészülten várják a szeptemberi iskolakezdést a városi könyvtár munkatársai, akik biztosítják a könyveket, valamint az intézmény minden egyéb szolgáltatását is. A kreatív munkatársak pedig addig is újabb videoklipek tervezését végzik, hiszen a gyöngyösi könyvtár egyik legnépszerűbb marketingeszközei lettek azok a zenei összeállítások, amelyek az utóbbi hónapokban több milliós kattintásszámot értek el a közösségi média felületein.

Könyvtár a gyöngyösi parkban
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában