Testületi ülés

2022.09.22. 16:28

A hulladékhegyek felemésztik a városüzemeltetés pénzét Gyöngyösön

A városüzemeltetési cégnek plusz forrásra lesz szüksége a város büdzséjéből, hogy a feladatait megfelelően elláthassa.

Sz. Sz. I.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület szeptemberi ülésén Hiesz György polgármester arról tájékoztatta a grémiumot, hogy a városban a a 3-as főút és a Nagy-patak között, a Tesco áruházzal szemben egy beruházó többcélú kereskedelmi egységet tervez építeni.

– Ennek az előkészületeiről tárgyaltunk. Azt gondolom, minden akadály elhárul ahhoz, hogy hamarosan elinduljon az építkezés. Az üzlet profiljában szerepelnek ruházati termékek, műszaki cikkek és higiéniai eszközök is. Mivel a befektető saját területén elegendő parkolóhely nem építhető ki, a közeli püspöki temetőnél épülnek még várakozóhelyek, amelyek a temetések és mindenszentek idején jól jönnek az autósoknak – összegezte Hiesz György.

Továbbra is komoly gondot okoz a városban a zöld-, illetve az illegális hulladéklerakás. Juhász Katalin, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy a zöldhulladék gyűjtőpontoknál folyamatosan probléma van.

– Két lerakónál is kaotikus állapotok vannak, pedig kizárólag lakóingatlanokból származó zöldhulladékot lehetne ott lerakni. Vannak külső önkormányzati területeink, ahol iszonyatos mennyiségű építési törmelék, kommunális hulladék van illegálisan lerakva. Hatalmas összeget költünk arra, hogy az emberek által össze-vissza lerakott hulladékot eltávolítsuk. Az októberi testületi ülésen, a költségvetés módosításakor súlyos összegeket fogunk még kérni arra, hogy a hulladékgazdálkodási feladatainkat megfelelően el tudjuk látni – fogalmazott Juhász Katalin. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában