Heves Megyei Hírlap

2022.09.17. 13:03

Veni sancte az angolkisasszonyoknál és szüreti randalírozás - erről írt a lapunk éppen 32 éve

Az internet világa előtt a nyomtatott sajtónak óriási szerepe volt. Az emberek a tévéből, rádióból tudtak volna még információt gyűjteni, amennyiben volt a háztartásban ilyen, de az elsődleges hírforrás még ezek mellett is sokáig a nyomtatott újság volt. Lapunk, a Heves Megyei Hírlap ezen a néven először 1990. április 3-án jelent meg és 4,30 forintba került.

HEOL

Évnyitó istentisztelet 1990-ben

Forrás: Heves Megyei Hírlap 1990. szeptember 17.

 

A Heves Megyei Hírlap 1990. szeptember 17-i számából:

 

A nők a jövő zálogai

Évnyitó istentiszteletet tartott negyvenkét évnyi szünet után az Angolkisasszonyok Boldogságos Szűz Mária Intézete. 1948-ban feloszlatták az intézményt, amely azelőtt csaknem száz éven át igen jelentős szerepet töltött be a női oktatás-nevelés területén, a lelki gondozásban és tanításban. A rend 1852-ben telepedett meg Egerben, amikor Bartakovics Béla püspök köszöntötte őket. A tanévnyitót köszöntő ünnepi szentmisén Seregély István egri érsek, a Katolikus Püspöki Kar elnöke tartott szentbeszédet. A főpásztor kifejtette: „A ma lányaiból lesznek a holnap asszonyai: hitvesek és édesanyák. Rajtuk múlik az emberhez méltó jövő. ”

Forrás: Heves Megyei Hírlap 1990. szeptember 17.

Poroszlón járt Orbán Viktor

Bár egy baleset miatti torlódás okán egy órás késéssel érkezett meg, és akkor még nem volt miniszterelnök, zsúfolásig telt a művelődési ház nagyterme. Beszéde után a jelenlévők kérdéseire is válaszolt, majd mindenkit arra buzdított, „vegyen részt a helyhatósági választásokon, s menjenek el szavazni, mert ha nem élnek ezzel a lehetőséggel, akkor az előző négy szavazás is fölösleges volt.”

Szüret Abasáron - képek

Forrás: Heves Megyei Hírlap 1990. szeptember 17.

Randalírozás Egerben

A szerkesztőségnek jelezték az akkori olvasók, hogy egy csapat ember jár a városban és szombatról vasárnapra virradó éjszaka törtek-zúztak a városban. A rendőrség az első jelzést este 8 óra körül kapta, miszerint 40-50 tagú, főképp romákból álló csoport cirkál a városban. Botok és egyéb, a mások testi épségét fenyegető szerszámok vannak náluk. Nem sokkal ezután igazoltattak is egy ilyen csoportot. 23 óra körül „három miskolci és egy négyesi lakos kereste fel az ügyeletes tisztet. Fehér gépkocsijukkal a Somogyi Béla utca 2. szám előtt várakoztak. Tulajdonképpen a Taverna diszkó bárba igyekeztek volna. Az elképzelt szórakozás helyett azonban nem kívánt „mulatságban” lett részük. Valamelyikük rövidre nyírt haját megpillantva ugyanis az épp arra portyázók rájuk támadtak. Nekiestek az autónak, ütötték, ahol érték. Alig tudtak elmenekülni." Nem sokkal később elfogták és előállították a randalírozó csapat néhány tagját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában