Árak

2022.09.18. 09:10

Drágulnak a garázsok Egerben is

M. H.

Egerben idén már átlagosan nyolcmillió forint egy garázs eladási ára

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Megugrott a garázsok, autóbeállók ára a fővárosban is, részben az új parkolási szabályok, valamint az egyes kerületekben bevezetett szigorítások miatt – derül ki az ingatlan.com saját adatain alapuló elemzéséből. Ez nem csak Budapestre igaz, és újabban sokan akár befektetésnek is vesznek ilyen helyiségeket. A kutatás arra is választ ad, szeptember elején mennyiért kínálták eladásra a garázsokat Budapesten és a megyeszékhelyeken. Szeptember 5-től jelentősen változott a fővárosi parkolás. A korábbi közel harminc helyett mindössze négy zónát határoz meg az új szabályozás. 

 

A megyeszékhelyek garázspiacát nézve kiderül, hogy jelentős drágulás ment végbe az utóbbi egy évben. Debrecenben például 56 százalékkal hétmillió forintra, Győrben 48 százalékkal 6,2 millió forintra nőtt a kínálatban szereplő garázsok átlagára. Kecskemét kivétel, ahol a hatmillió forintos ár lényegében stagnálást jelent az egy évvel korábbihoz képest. A szóban forgó megyeszékhelyeken a kiadó garázsok esetében a havi díj 20 és 25 ezer forint között szóródott. Egerben 2021-ben átlagosan 5,1 millió volt egy garázs eladási ára, idén már nyolcmillió forint, a bérleti díjak ezer forinttal növekedtek havonta. Az ingatlan.com szakértője, Balogh László elmondta, hogy a nagyvárosi garázsdráguláshoz az is hozzájárult, hogy az építőipari árrobbanás miatt az új építésű társasházak eladó parkolóhelyeinek bekerülési költsége is jelentősen növekedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában