Könyvbemutató

2022.09.05. 19:04

Egri születésű, zsidó gyökereihez visszatérő alkotó kötetét ismerhették meg hétvégén + fotók

Vasárnap mutatták be Székely Gábor Elszakadás és visszafordulás című művét az egri Ziffer Sándor Galériában.

F. V. E.

Az alkotóval Badacsonyiné Bohus Gabriella beszélgetett. Sokan voltak kíváncsiak a bemutatóra, s érdeklődéssel hallgatták a könyv szerzőjével folytatott diskurzust. 

A résztvevők megtudhatták, hogy Székely Gábor közgazdász Egerben született, vallásos zsidó családban néhány évvel a vidéki zsidók nagy részének elpusztítása után, s kamaszként elhagyta a vallást. Az egyetem elvégzése után városi tanácsoknál dolgozott pénzügyi szakemberként. Számos közéleti posztja közül talán a legismertebb, hogy a rendszerváltás után ő volt Demszky Gábor budapesti főpolgármester egyik helyettese. Évtizedekkel később tért vissza a gyökereihez, azóta rendszeresen, többekkel együtt tanulja a zsidó vallás hagyományait. Emlékiratában bemutatja életének fontosabb mozzanatait, így egyebek között a maradék vidéki zsidóság háború utáni életének tükrét adó családtörténetét és a vallási hagyománytól elforduló közgazdász pályáját. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában