Cicuskám Cat Café

2022.09.17. 14:44

Egy héttel később cicázhatnak csak az egriek koffeinmámorban

Bár a macskák már várták nagyon, elmaradt a Cicuskám Cat Café nyitása, ugyanis péntek éjjel csőtörés történt a helyiségben.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Pixa Bay

– Sajnálattal kell közölnünk, hogy előre nem látott technikai probléma miatt a holnapi nyitást jövő hét szombatra halasztjuk.  Az asztalfoglalások érvényesek egy héttel későbbre, azaz szeptember 24-re. Ha esetleg valaki módosítást szeretne a foglalásával kapcsolatban, telefonon illetve e-mailben tudja jelezni. A kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük – tette közzé péntek este Varró Petra tulajdonos a kávézó közösségi oldalán. 

Munkatársunk az eredetileg tervezett nyitás időpontjában éppen a helyszínen tartózkodott, s néhányan csalódottan vették tudomásul, hogy ma még nem juthatnak be a helyre.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, tizenhárom kölyök és felnőtt kóbor macska kapott lehetőséget az új életre az üzletben. Varró Petrának pedig nem titkolt szándéka az, hogy ezzel is örökbefogadásra buzdítsa a város lakóit. Kövi Rita a vezetője azoknak a civil önkénteseknek, akik a kávézó lakóinak többségét mentették. Ők valaha volt gazdás macskák kölykei, vagy kidobott házikedvencek. Elmondta, folyamatosan azon dolgoznak, hogy a számos kóbor állatot, amelyek Eger utcáin élnek ivartalanítsák és lehetőség szerint gazdit keressenek nekik. Azonban hely és anyagi forrás szűkében vannak szinte folyamatosan. 

– Tapasztalataim szerint sokakat elriaszt, ha valamelyik szervezet benti tartásra ad állatot, pedig ezzel csupán a törvények által előírtak szerint járunk el, hisz eszerint telken, ingatlanon belül kell tartani az állatot a gazdának. Az, hogy ezt sokan nem tartják be és egyelőre nem ellenőrzik a hatóságok, az nem azt jelenti, hogy nem így kell eljárni. Ezzel azt hiszem, egy nagyon fontos tájékoztatást, oktatást is végzünk még ha az örökbefogadási esélyeket csökkenti is. Remélem, minél többen kezdik belátni azt, hogy egy egyszerű házi cirmosnak új otthont adni jó. Kifejezetten jobb például, mint egy olyan állat aki a házi szaporítás miatt betegségek áldozata lesz rövid úton – mutatott rá. Hozzátette, ha csak egy kicsivel is tudja valaki támogatni  őket, az is óriási segítség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában