Siker

2022.09.14. 21:33

Fesztiválnyertes a mátraaljai indián története

A POLIFILM Műhely Alapítvány és az Aranytíz Kultúrház huszonkilencedik alkalommal rendezte meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét.

HEOL

Részlet a Chankú Lúta - Vörös út című nyertes diplomafilmből

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Az Országos Diákfilmszemle fődíját nyerte el Zupkó Krisztina és Biri Máté: Chankú Lúta - Vörös út című idén, a Mozgóképművészeti és Kommunikációs Intézetben készült diplomafilmje, amelynek konzulense Rengei Tímea volt - olvasható az EKKE internetes oldalán.  

A dokumentumfilm egy mátraaljai indián történetét foglalja össze, aki 12 évesen találkozott először az észak-amerikai indián kultúrával. Ez a találkozás olyan erővel hatott rá, hogy jelenleg is indiánként éli az életét a XXI. századi Magyarországon.

Az alkotás a 30. Alter-Native filmfesztivál versenyprogramjába is bekerült - szeptember 29-én 15:20 – 16:25 óra között látható - Marosvásárhelyen, amely Románia legrégebbi és legnagyobb független rövidfilm fesztiválja. A zsűritagok között ott lesz Illés Gabriella, a Toxikoma producere és Monica Stan, román rendező is.

Továbbá a különleges mű a Student World Impact fesztiválon is a jelöltek között van, Vancouverben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában