Közfoglalkoztatás

2022.09.02. 10:42

Kilenc közfoglalkoztatottnak ad hat hónapig munkát Gyöngyös

Az erre az évre szükséges önerőt az idei költségvetés céltartalékaiból biztosítja a város

Sz. Sz. I.

Ülésezett a testület Gyöngyösön

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület hétfői döntése értelmében a város részt vesz a kormány szeptember elsején induló közfoglalkoztatási programjában, és az ehhez szükséges önerőt biztosítja. Kilenc személy felvételére van lehetősége a helyhatóságnak. Egy munkavezetőt alkalmazhatnak nyolcórás munkaidőben, hét takarítót és kisegítőt napi hat órában, illetve egy nyilvános illemhelykezelőt nyolcórás munkára. A 2023. február 28-ig tartó program állami támogatás Gyöngyösön a bérek és járulékok 70 százalékát fedezi. 

A képviselő-testület biztosította a munkabérek és a járulékok kifizetéséhez szükséges önrészt, amely a teljes programban tervezetten 1,5 millió forint, egyenlő arányban elosztva az idei és a jövő év között. Az idei költségvetési rendelet céltartalékai között közfoglalkoztatási tartalékként 4 millió 405 ezer forint áll még az önkormányzat rendelkezésre, így ez évben az önerő fedezete biztosított. A jövő évi önerőhöz pedig előzetes kötelezettségvállalásra van szükség.

Juhász Katalin, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság igazgatója előterjesztésében szerepelt az is, hogy a közfoglalkoztatási programban való részvétel iránti a kérelmeket a szükséges mellékletekkel együtt már augusztus 25-én 12 óráig meg kellett küldeni a Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyösi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának. A képviselő-testületet így utólagosan fogadta el a programban való részvételt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában