Tanév

2022.09.05. 12:24

Közel háromszáz gólya a gyöngyösi campuson

Sz. Sz. I.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Az idei tanévben 276 magyar, valamint tizenkét külföldi elsőéves ­hallgató kezdi meg a ­tanulmányait a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusán, adta hírül az intézmény. A közleményben az áll, hogy normál eljárásban 235, pótfelvételi révén pedig 41 magyar anyanyelvű hallgatót vettek fel Gyöngyösre. 

A két felvételi eljárás adatainak összesítéséből kiderül, hogy a gyöngyösi campuson immár harmadik éve a legnépszerűbb képzés a gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzés. Szeptemberben a Gyöngyösre felvett magyar hallgatók 29 százaléka ezen a szakon kezdi meg tanulmányait. A campuson meghirdetett magyar nyelvű agrártudományi képzésekre összesen 126, gazdaságtudományi szakra száz, informatikai képzésre pedig ötven elsős jutott be. A jelentkezők 78 százaléka levelező munkarendben kezdi az egyetemet. 

Angol nyelvű képzésre 12 külföldi diák érkezik a Stipendium Hungaricum és a MATE International Scholarship Program ösztöndíjak révén, vagy önköltséges formában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában