Életmentők

2022.09.20. 10:35

Létrejöttének 30. évfordulóját ünnepelte a káli mentőállomás

Rengeteg esethez riasztják őket nap mint nap.

F. V. E.

Egykori és mai kollégák, hozzátartozóik ünnepeltek

Forrás: Beküldött fotó

– A mentőállomáson egy mentőgépkocsi van folyamatos, 24 órás szolgálatban, továbbá öt ápoló, valamint öt mentő-gépkocsivezető bajtárs teljesít szolgálatot – mondta el portálunknak Deutsch Ákos, Heves megyei vezető mentőtiszt. 

Tavaly összesen 1683 mentési feladatot láttak el, s az autóval több mint 103 ezer kilométer tettek meg 2021-ben. A bevetések változatos képet mutatnak, a közlekedési balesetektől a belgyógyászati eseteken át a szülésekig mindenhez riasztják őket. 

A káli mentőállomás nyolc települést – Kál, Kompolt, Kápolna, Nagyút, Tófalu, Aldebrő, Feldebrő és Verpelét – lát el, de a kedvező földrajzi elhelyezkedése miatt több térségbe besegítenek, így például Hevesnek, Gyöngyösnek és Egernek is. 

– Nagyon jó emlékeim vannak nekem a káli mentőállomásról, ahol kezdő ápolóként annak idején több hónapot töltöttem el. Az első szolgálatom alatt máris le kellett vezetni egy szülést Kompolton, ez nagyon emlékezetes maradt a számomra – jegyezte meg Deutsch Ákos. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában