Felújítás

2022.09.20. 16:02

Napelemmel is gazdagodott a poroszlói és sarudi iskola

Az Egri Tankerületi Központ a Széchenyi 2020 programban az Európai Unió 329,62 millió forint támogatásával, továbbá a kormány 60,35 millió forint többletforrásának biztosításával, közel 389,97 millió forint vissza nem térítendő összköltségből fejlesztette a Poroszlói Vass Lajos Általános Iskola székhelyintézményét és sarudi telephelyét. A támogatás mértéke 100 százalék.

HEOL

A felújított sarudi iskola

Forrás: Egri Tankerületi Központ

A Széchenyi 2020 program részeként, az európai uniós támogatás felhasználásával megvalósult fejlesztés eredményeképpen a poroszlói intézményben emeletráépítéssel 209 négyzetméteren hat csoportszobát alakítottak ki, napelemes rendszert telepítettek a tetőre, valamint korszerűsítették az épület homlokzatán lévő faburkolatokat és faszerkezeteket – közölte portálunkkal az Egri Tankerületi Központ. Továbbá felújították az udvart és kifestették a tornatermet, kicserélték az ajtókat, valamint kijavították a tetőt is.

A sarudi telephelyen elvégezték – közel 149 négyzetméteren – öt tanterem teljes körű és a folyosó részbeni felújítását. Korszerű mosdóblokkokat alakítottak ki, továbbá akadálymentessé tették a bejáratot.

Megújult a poroszlói iskola épülete
Forrás: Egri Tankerületi Központ

A 2017. október 1. és 2022. augusztus 31. között végzett beruházás eredményeként az iskolában tanuló 206 gyermek még színvonalasabb körülmények között töltheti mindennapjait. A tankerület az eddigiekhez hasonlóan, a jövőben is biztosítja a tanulók és az intézményben dolgozók számára a minőségi munkavégzéshez szükséges feltételeket.

További információ kérhető: [email protected].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában