Szuperkupa

2022.09.26. 18:28

Oldtimerek járták Heves megye útjait + fotók

A verseny résztvevőinek a KRESZ-szabályok betartásával kellett mielőbb az egri célba érni.

Sz. Sz. I.

A kisnánai várdombnál pihenőt tartó autókülönlegességeket sok érdeklődő csodálta meg

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Szombaton 130 nevezett jármű részvételével zajlott Pest, Nógrád és Heves megyékben az Oldtimer Szuperkupa részeként a Sprinter Chrono Classic veteránautós túra, amelynek befutója az egri Érsekkertben volt. A szervezők tájékoztatása szerint a hagyományos versenyen idén is oldtimer és open kategóriában lehetett indulni. Fontos feltétel volt, hogy mindkét autóosztályban alkalmasak legyenek az induló járművek a közúti forgalomban való részvételre, érvényes műszaki vizsgával és kötelező biztosítással rendelkezzenek. A verseny során be kellett tartaniuk a KRESZ előírásait autóra és vezetőjére nézve egyaránt. A mezőny legidősebb járműve 1957-es évjáratú volt, de az úgynevezett youngtimer autók is rajthoz állhattak. A sok különleges és ritka kocsi mellett koruk népautói is szerepeltek, mindegyik vagy tökéletesen restaurálva, vagy nagy gonddal megőrizve az eredeti állapotát.

A szervezők arról is hírt adtak, hogy a több mint 250 kilométeres túra során eddig nem érintett településekre is ellátogattak a túra résztvevői. A Pest megyei Domonyvölgyben volt a start. Megyénkben Horton, Rózsaszentmártonon, Szűcsin és Apcon át, nógrádi kitérővel érkezett a mezőny Mátrafüreden át Kékestetőre. A folytatásban Parádon, Verpeléten és Kisnánán át futottak be  az egri célba. Az Érsekkertben tartották a díjátadót, és a versenyt követő bulit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában