Rendezvény

2022.09.10. 17:29

Oszvald Marikával, Roy és Ádámmal ízesítik a Kemencés Napot Noszvajon

Huszonnégy éve már, hogy megtartják Noszvajon a Kemencés Napokat. Az idei rendezvény pénteki nyitónapját az időjárás is kegyeibe fogadta, így a Kemencés Bortúra, azaz a Pintér Zoltán Emlék-bortúra a Szomolyai és Jókai úti Pincesoron minden nehézség nélkül hajnali két óráig tartott.

S. S.

Noszvaji kemencés nap

Forrás: Berán Dániel /Heves Megyei Hírlap

A település polgármestere, Szabó Péter portálunknak a szombati történésekről a következőket mondta:
– A nap a péntekinél kicsit bonyolultabban alakult, kora délutánig kétszer is ijesztgetett bennünket az eső. Ennek ellenére minden remény megvan arra, hogy valamennyi meghirdetett programot megtartsuk.

Noszvaji kemencés nap
Forrás:  Berán Dániel /Heves Megyei Hírlap

A rendezvényről annyit kell tudni, hogy a településen több helyszínen tartanak különféle eseményeket. Főleg a helyiek ünnepe, de szívesen látják a máshonnan érkező látogatókat is – tudtuk meg.

Noszvaji kemencés nap
Forrás:  Berán Dániel /Heves Megyei Hírlap

De milyen is a kínálat a hétvégi eseményen? Egyebek között nem csak a kemencében készített ételek napja a szombati, de verseny is egyúttal, amelynek az eredményét késő délután hirdetik majd ki. Maguk az ételek délután 4 óra körülre fogytak el. Természetesen az esemény kulturális programokban is bővelkedik, amelyek egy részében visszaköszön a történelmünk. A gyerekeknek pedig – a szokásos kikapcsolódás mellett – a Babszem Jankó Gyermekszínház nyújtott szórakozást.

A felnőtteket Oszvald Marika, Roy és Ádám koncert, valamint utcabál szórakoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában