Környezetvédelem

2022.09.23. 17:07

Sikeres az üveggyűjtés Pétervására térségben

Hevesaranyoson néhány hete helyezték ki az üveggyűjtő konténert. Tegnap ürítették ki először a tartalmát. Örömmel tapasztalták, hogy teljesen megtelt.

B. K.

Eredményes az együttműködés

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Kora délután Hevesaranyoson ürítették ki első alkalommal  a PEVIK Közüzemi és Szolgáltató Nonprofit Kft. által kihelyezett üveggyűjtő konténert. A falu központjában elhelyezett tároló csaknem színültig megtelt, ami azt jelzi, hogy az  aranyosiak gyorsan megszokták és megkedvelték az új szolgáltatást.  

A helyszínen jelen volt Eged István Renátó, a cég ügyvezetője, illetve Hossó Sándor, a község polgármestere is. Megtudtuk, hogy a harminchárom észak-hevesi településen szolgáltató társaság már szinte mindenhol lehetőséget biztosít a  hulladék szelektív gyűjtésére. Az üveget másfél éve gyűjtik konténerekbe, s Egerbe szállítják további hasznosításra. Évente hatvan-hetven tonnányi a gyűjtött mennyiség.        

A cégvezető kiemelte: a háztartási hulladék szelektív gyűjtése az egyik legegyszerűbb, többletkiadást nem igénylő tevékenység, amivel segíthetjük a fenntartható hulladékgazdálkodást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában