Közösség

2022.09.25. 13:34

Szállt az ének, pörgött a tánc Mezőszemerén

Száll az ének, pörög a tánc címmel rendezett kulturális találkozót szombaton a térség művészeti csoportjainak a Mezőszemerei Kéknefelejcs Hagyományőrző Egyesület.

S. S.

Jó hangulatban telt a nap

Forrás: beküldött

A Faluházban és annak udvarán tartott rendezvényt a Magyar Falu Programnak köszönhetően a kormány, illetve a Bethlen Gábor Alap támogatásval valósították meg. A Szihalmi Fúvósok, az egri mazsorettek felvezető műsorát követően számos együttes, kulturális csoport mutatkozott be a színpadon. Így a házigazdák hagyományőrzői mellett fellépett a Tatros Együttes, az Egerfarmosi Népdalkör, a Mezőtárkányi Népdalkör, a Matyó Nagymama Klub, Skoda Andrásné, Besenyőtelekről a Pacsirták, az Egerszalóki Férfikar, az emődi Pincegazdák Dalárdája, a szentistváni Karikó Néptánccsoport, a Novaji Népdalkör és Fábián Ferenc citerán.

De nem csak a színpadon zajlottak az események, a Faluház nagytermében kiállítás volt látható: Pető Anna és Kiss Milán népi iparművészek, Lukácsné Lengyel Erzsébet szövő, népi játékház-vezető csuhé, szalmafonó valamint a Mezőtárkányi Községi Önkormányzat szőnyegfonó bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. 

A főszervező Bukta Mária, az egyesület elnöke portálunknak elmondta: személy szerint ő mindig fontosnak tartotta a közösségépítő programokat, s ez a mini fesztivál is éppen ezt a célt szolgálta. 

Címkék#Találkozó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában