Rendkívüli testületi ülés

2022.10.12. 19:07

A földgáz köbmétere tizenegyszer többe kerül Gyöngyösön – elfogadták a képviselők a tájékoztatót a közbeszerzésekről

A közvilágításhoz szükséges villamos energia beszerzésének ajánlattételi határideje november hetedikén lesz.

Sz. Sz. I.

Ülésezik a képviselő-testület a gyöngyösi városházán

Forrás: HMH

A szerdai rendkívüli testületi ülésen elfogadta a képviselő-testület a Juhász Katalin városfejlesztési és városüzemeltetési igazgató által benyújtott tájékoztatót a villamos energia és földgáz beszerzésének közbeszerzéseiről. A grémium egy korábbi határozatával döntött arról, hogy az önkormányzat, az intézményei és a gazdasági társaságai csatlakozzanak egy konzorciumi energiabeszerzéshez, melyet az InFend Energy Kft. bonyolított le.

A tájékoztató szerint a földgázbeszerzés  kapcsán a legalacsonyabb  árat az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. adta, ami azt jelenti, hogy a szerződés alapján egy köbméter földgázért az eddigi csaknem 106 forint helyett, október elsejétől körülbelül 1.206 forintot kell fizetnie az önkormányzatnak, illetve az intézményeinek és gazdasági társaságainak. Ugyanez a cég állt elő a legjobb árral a villamos energiabeszerzés során is. Így jövő év január elsejétől az áram kilowattjáért, az eddigi 55 forint helyett, közel 381 forintos áron tud szerződést kötni a város. A közvilágításhoz szükséges villamos energia beszerzése a konzorciumi tagok részére önálló közbeszerzési eljárás keretében történik, az ajánlattételi határidő ez esetben november 7-én lesz.

A távhő kapcsán pedig kormányrendelet határozza meg a fizetendő ellenértéket december 31-ig.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában