Bognár Ignác

2022.10.19. 16:43

A Mi Hazánk követeli, hogy Eger szakítsa meg a testvérvárosi kapcsolatot Munkáccsal

Felháborítónak tartja a mozgalom egri elnöksége, hogy ledöntötték a Turul-szobrot. Szerintük hadat üzentek az országnak.

Sz. M. L.

Bognár Ignác a Mi Hazánk egy korábbi rendezvényén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A munkácsi városvezetés barbár módon bedöntötte a várárokba a helyi turul szobrot múlt héten, ezzel gyakorlatilag hadat üzentek az országnak – mondta Bognár Ignác, a Mi Hazánk Mozgalom egri vezetője. A mozgalom országos elnökségének tagja, Pakusza Zoltán is jelen volt a sajtótájékoztatón.

– Munkács Eger egyik testvérvárosa. Erre méltatlanná vált, függesszük fel ezt a kapcsolatot, még vissza nem kerül a helyére a turul, vagy újra magyar föld nem lesz Kárpátalja. Ne feledjük el, hogy ez is Ukrajna! Az országnak rettenetes sok adományt nyújt hazánk. Ők ezt mégis meg merték tenni. Ez egy provokáció, erre lepni kell országos és helyi szinten is – hangsúlyozta Bognár Ignác. Közölte, egy gyászszalagot fog ráhelyezni egy Egerben álló fára, amelyet Munkács ültetett, mint testvérváros – mondta.

Pápai Ákos, a mozgalom megyei elnöke szerint elképesztő, hogy Ukrajnának most, az oroszokkal vívott táború közepén a legfontosabb dolog egy magyar jelkép eltávolítása.

Miközben a menekülteket etetjük, itatjuk és ingyen utaztatjuk. A kárpátaljai iskolákba, ó-ukrajnai diákokat fogadtak be, oktatást biztosítanak a belső ukrajnai gyerekeknek. Ezeket egyházaink és az állam is finanszírozza. Ezek után nehezen értelmezhető a turul szobor ledöntése. Úgy tudjuk, az a cél, hogy a magyar kulturális emlékeket idéző szobor helyére, egy óriási ukrán jelképet helyeznek. Felháborító és visszataszító – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában