Családi nap

2022.10.01. 12:23

Apró Lábak Gyermekház: anyukák, kisgyermekek örültek az együttlétnek Kerecsenden

Négy éve működik sikeresen az Apró Lábak Gyermekház a településen. Ma délelőtt, a pályázati projekt zárásaként, együtt ünnepeltek kicsik és nagyok.

B. K.

Az eső ellenére sok kisgyermekes család vett részt a programon

Forrás: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Kerecsenden a borongós időjárás ellenére jó hangulatban telt a szombat délelőtt az Apró Lábak Gyermekház által szervezett családi napon, ami egyben az intézmény projektzáró eseményének is számított. Fél tíz körül színes lufikkal díszített sátrak várták az érkező kisgyermekes családokat. A szabadban már illatozott az ebédre készülő gulyás Szucsik Sándor jóvoltából. Sok anyuka süteményes tálcákkal jött, ezzel neveztek be az előre meghirdetett sütiversenyre. A kicsik hamar feltalálták magukat a játékos sátor alatt, ahol arcfestéssel, kézműveskedéssel, finom falatokkal készültek a fogadásukra.

Szeghalmi Orsolya, a gyermekház vezetője portálunk érdeklődésére elmondta, négy éve, az önkormányzat által benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően indult a program, aminek célja azon hátrányos helyzetű, kisgyermekes családok segítése, akik a gyermeknevelés mellett vágytak a közösségre, a tapasztalataik megosztására. Az elmúlt években rengeteg olyan élményben volt részük, amelyekből csak profitálhattak a családok Együtt kertészkedtek, főztek, háztartási praktikákat osztottak meg egymással, gyermekeikkel készségfejlesztő foglalkozásokon vehettek részt, tanácsokkal segítették egymást egy-egy nehezebb élethelyzetben.

Az eseményen jelen volt Elekné Román Kata és Kiss Sándor, a település volt jegyzője is, akik együtt szorgalmazták 2017-ben a pályázat benyújtását. Elmondták, rengeteg ember munkája kellett ahhoz, hogy a romos ingatlant rendbe tegyék és otthonosan, komfortosan berendezzék. Ezért minden önkéntes segítőnek, adományozónak nagy-nagy köszönet jár. Csakúgy, mint azoknak a szülőknek, akik a kezdetektől fogva bekapcsolódtak a gyermekház életébe, s gyarapították annak értékeit, jelenlétükkel, bizalmukkal.

Ez év decemberéig biztonságosan tovább működhet a program, s a kormánytól ígéret van arra is, hogy lehetőség szerint tovább támogatják az eddig létesült és jól működő gyermekházakat, így a kerecsendit is.

A nap sok játékkal, tombolával, a Buborék együttes vidám koncertjével és finom ebéddel zárult.

Címkék#család

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában