Segítség

2022.10.24. 11:14

Betérhetnek melegedni a helyi gondozási központba novembertől a nagyrédeiek

Igény esetén a község más intézményei is fogadják télen a magas rezsiköltségek miatt bajba jutottakat.

Sz. Sz. I.

Zsíros kenyér és meleg tea várja a melegedni vágyókat

Forrás: Nagyréde önkormányzata/Beküldött fotó

November elsejétől minden hétköznap 8 és 15 óra között megnyitják a Nagyrédei Gondozási Központ kapuit azon helyi lakosok előtt, akik napközben meleg helyen, tiszta környezetben, tartalmasan töltenék a napjaikat forró teát szürcsölve és zsíros kenyeret fogyasztva, tájékoztatott Siposné Fodor Judit polgármester.

 – A melegedési lehetőség biztosításával is szeretne önkormányzatunk segíteni a megnövekedett rezsiköltségek miatt bajba jutott lakosokon. Sajnos, a gondozási központ helyiségeinek kapacitása behatárolt, ezért maximum tizenöt személy biztos melegedését tudjuk biztosítani egyszerre. Amennyiben nagyobb igény mutatkozik erre, úgy más intézményben is lehetőséget teremtünk azoknak, akik igénylik a szolgáltatást. Ezen kívül közvetítünk meleg ruhákat, takarókat, plédeket, tartós élelmiszert. Ennek koordinálását szintén a központ biztosítja. Itt adhatják le adományaikat hétköznap 8 és 15 óra között a település rászoruló tagjain segíteni szándékozók is – foglalta össze Siposné Fodor Judit.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában