Csapadékvíz-elvezetés

2022.10.13. 17:40

Biztonságosabbá válnak a siroki utcák, ingatlanok

Kétszáz siroki család élhet nagyobb biztonságban a csapadékvíz szakszerű elvezetésének köszönhetően.

B. K.

Sirokban tartották meg a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésével kapcsolatos projektindító fórumot, amelyen részt vettek Horváth László, a térség országgyűlési képviselője, a beruházásban részt vállaló kivitelezők.

Mint azt Tuza Gábor polgármestertől megtudtuk, az elmúlt időszakban a település egyes részeit több alkalommal is letarolta a Mátrából hirtelen lezúduló esővíz és hordalék. Ezek a villámárvizek az itt élők és vagyontárgyaik biztonságát is veszélybe sodorták.

A kormányzati döntésnek köszönhetően most elindult a csapadékvíz elvezetésének teljes rekonstrukciója, több mint négy kilométernyi modern, s a településképhez illő árokrendszer, valamint tizenötezer köbméter csapadékvíz visszatartására alkalmas záportározó is épül. 
A beruházás közvetlenül kétszáz családi otthonát védi meg, de az egész település biztonságát szolgálja – mindezt önkormányzati önerő nélkül, teljes támogatással!

A fórumon elhangzott, hogy a szélsőséges időjárás egyre inkább életünk része lesz, éppen ezért nagyon örvendetes hír, hogy Sirokban megkezdték a felkészülést.

Tuza Gábor megköszönte a döntéshozóknak a támogatást, egyúttal a sirokiaknak az építkezés ideje alatt türelmét és megértését.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában