Parkolás

2022.10.28. 12:24

Drágul a parkolás Gyöngyösön december elsejétől

Több mint két év után emelkedik ismét az óránkénti tarifa.

Sz. Sz. I.

Forrás: Czimer Tamás / Heves Megyei Hírlap

December elsejétől 360 forintra nő a parkolás díja óránként a gyöngyösi fizetőparkolókban, tájékoztatott a városháza. A jelenlegi 320 forintos óránkénti tarifa emeléséről a csütörtöki ülésén döntött a képviselő-testület. A díj növelésére utoljára több mint két évvel ezelőtt került sor.

 Szombatonként ugyanakkor az eddigi 14 óra helyett csak 13 óráig tart majd a díjfizetési időszak. Az év végi ünnepek alatt is marad a megszokott díjmentesség, vagyis december 22-e és január másodika között nem kell fizetni a parkolásért a városban. A parkolási rendelet módosításával arról is döntött a testület, hogy azon építkezéseknél, amelyeknél telken belül nem tudják az előírt parkolószámot kialakítani, egy parkolóhelyet egymillió forintért tudnak majd megváltani, ebből az összegből az önkormányzat az ingatlan ötszáz méteres körzetében épít parkolót. Az összeg az építőanyagok drágulása miatt emelkedett.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában