Sírhely

2022.10.31. 12:21

Elveszítheti a családi sírhelyet Gyöngyösön az, aki az év végéig nem intézkedik a megváltásról

A kötelező megváltás az 1997-ben és az annál korábbi években eltemetett hozzátartozók sírhelyeire vonatkozik.

Sz. Sz. I.

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Újra kell váltani a lejárt sírokat és urnafülkéket Gyöngyösön a Felsővárosi-, a Közép-, az Alsóvárosi-, a gyöngyöspüspöki- és a mátrafüredi temetőben, hívja fel a figyelmet a város sírkertjeit kezelő Városgondozási Zrt. Az önkormányzati cég tájékoztatása szerint sírhelybe történt koporsós vagy urnás temetés esetén ez a kötelezettség az 1997-ben és az azt megelőző években eltemetett hozzátartozók sírhelyére vonatkozik.

Amennyiben a családtagok a továbbiakban is rendelkezni kívánnak a sírhely, illetve az urnafülke felett, úgy azt december 31-ig jelenthetik be Gyöngyösön, személyesen az Egri út 32. szám alatt, munkanapokon reggel hét és délután 3 óra között. A Városgondozási Zrt. azt is hozzátette, hogy aki nem biztos a megváltás lejáratának időpontjában, az vegye fel a kapcsolatot a temetőgondnoksággal. Amennyiben ugyanis, a jelzett időpontig a hozzátartozók nem intézkednek ez ügyben, a sírhelyeket a temetőgondnokság megszünteti, és újra értékesíti.


 

 

Címkék#kegyelet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában