Gyep

2022.10.03. 17:37

Épül-szépül az Egri Vár

A vár zászlaja körül az utolsó simítások zajlanak.

Sz.M.L.

Ringert Csaba a Dobó István Vármúzeum igazgatója osztotta meg közösségi oldalán, hogy a zászló körül már a füvesítés is készen van.

Jelenleg több felújítás is zajlik párhuzamosan az erődítményben. Mint ahogy arról már beszámoltunk  a már futó GINOP-projektnek köszönhetően a vár déli része megújul és új funkciókat kap. A Modern Városok Program alapján az északi oldal fejlődik ütemesen. A hatszázmilliós belügyminisztériumi forrást részben a leomlott bástya rekonstrukciójára, a déli várfeljáróra és a Hyppolit-kapura fordítják. 

Forrás: Csaba Ringert/Facebook

A föld alatti részek is megújulnak, a Dézsma pince harmadik szintje, s parkolót is kialakítanak a várban, a gótikus palota korhű rekonstrukciója is megvalósul. Hozzátette, ennek ellenére modern, akadálymentes kiszolgálóépületként is funkcionál majd. Az alsó várudvar rendbehozása is elengedhetetlen, hiszen jórészt építési terület lesz még a főudvar. Ez nagy előrelépés, a zöldítés is cél volt.

Címkék#gyep#vár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában