Börtön a városért

2022.10.19. 12:37

Fogvatartottak tették rendbe a parkot az ünnepre Egerben

A Hatvani kapu téri parkot szépítették a női rabok.

M. H.

Szebbé tették Eger köztereit

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai takarították a Hatvan kapu téren lévő parkot az október 23-ai nemzeti ünnepre készülve.
– Az intézet 2008-ban indította el a Börtön a városért programot azzal a céllal, hogy erősítse mind a fogvatartottak, mind az intézet közösségi szerepvállalását, elősegítse az elítéltek reintegrációját – mondta Simon Tamás bv. alezredes, sajtóreferens. Hozzátette, ez a 123. alkalom volt, amikor a rabok segítettek szebbé tenni Eger köztereit, a hat női rab szemetet szedett, a faleveleket gereblyézték össze, füvet nyírtak.

Farkas Attila alpolgármester elmondta, hosszú évek hagyománya, hogy a városi díszünnepségek előtt a rabok teszik rendbe a parkokat.
– Megújítottuk az együttműködésünket a börtönnel. Ez a kölcsönös partnerség mindkét félnek előnyös, hisz a segítségükkel méltó módon emlékezhetünk, s a rabok számára is remek reintegrációs lehetőség – húzta alá. A nők biztonságos őrzését az intézet látta el, míg az eszközöket a Városgondozás Kft. adta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában