Tél

2022.10.27. 14:54

Horváth László térségének közel félszáz önkormányzata kap szociális tűzifát idén

A magyar kormány programja már több mint tíz éve segíti a rászorulókat.

Sz. Sz. I.

Forrás: Horváth László/Facebook

Térségének 47 önkormányzata részesül idén a magyar kormány szociális tűzifa programjából, adta hírül Horváth László országgyűlési képviselő. Tájékoztatása szerint, a kormány döntése alapján Abasár, Balaton, Bátor, Bélapátfalva, Bodony, Bükkszék, Bükkszenterzsébet, Bükkszentmárton, Detk, Domoszló, Egerbocs, Egercsehi, Erdőkövesd, Fedémes, Feldebrő, Gyöngyösoroszi, Gyöngyöspata, Gyöngyössolymos, Gyöngyöstarján, Halmajugra, Hevesaranyos, Istenmezeje, Ivád, Kisfüzes, Kisnána, Kompolt, Markaz, Mátraderecske, Mátraszentimre, Mónosbél, Nagyvisnyó, Pálosvörösmart, Parád, Parádsasvár, Pétervására, Recsk, Sirok, Szajla, Szentdomonkos, Szilvásvárad, Szúcs, Tarnalelesz, Tarnaszentmária, Terpes, Váraszó, Verpelét és Visonta is a kedvezményezettek közé tartozik. 

– A 2011 óta működő program az ötezer főnél kisebb lakosságszámú településeken élő rászorulókat segíti fával, illetve szénnel. Az uniós szankciók miatt kialakult energiaválság kezelésére a magyar kormány hatósági áras tűzifa programot is indított. Mindent megteszünk a lakosság és a családok védelmében, hogy az elhibázott brüsszeli szankciók hatását mérsékeljük – emelte ki Horváth László.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában