Rendezvény

2022.10.08. 18:31

Igazi tökös napot rendeztek, volt parasztolimpia is Bükkszéken + fotók

Barta Katalin

Kicsik és nagyok is élvezték a fesztivált

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Bükkszéken őszköszöntő ünnepet tartottak a Bükkszéki Idegenforgalmi Egyesület odaadó szervezésének köszönhetően a kemping területén. Mint azt Varga Mártonnétól, az egyesület elnökétől megtudtuk, az egész nap kiváló hangulatban telt. Aki benevezett az előzetesen meghirdetett parasztolimpiára, finomabbnál finomabb étkeket készített a helyszínen. 

A gyerekekkel érkezők érkezők tököt faraghattak, kézműveskedhettek. A tökös ételek versenyén a legfinomabb főételt, a baconba göngyölt, tökös csirkeroládot a Széki Étterem csapata készítette el, a sütiversenyen pedig a császári tökös torta ízlett a legjobban a zsűrinek. 

Az egyesület tagjai tökös-mákos rétessel, és langallóval  kínálták az érkező vendégeket. A gazdag kulináris kínálat mellett a szórakozásé volt a főszerep. Az ízletes falatok, a délutáni programok, játékok, majd az esti koncert több száz embert csalt a faluba, akik felhőtlenül szórakozhattak.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában