Szemétszállítás

2022.10.13. 10:54

Ingyenesen kapják a kukákat a lakosok Lőrinciben és Ecséden

Lőrinci és Ecséd sikeres pályázaton nyert szemetesgyűjtő edényeket.

T. O.

Legkésőbb október végén vagy november elején minden porta kap egy ingyenes kommunális és egy szelektívgyűjtő kukát, továbbá egy komposztálóedényt – tájékoztatott Kómár József, a Zagyva-környéki Hulladékgazdálkodási Társulás elnöke. Közölte azt is, hogy Hatvanban, a Csányi úti telepen a jövő héten elkezdődik a bontás, majd új berendezéseket szerelnek fel, aminek köszönhetően hatékonyabbá válik a szelektív hulladékok válogatása.

– Összességében több mint négymilliárd forintos beruházásról van szó, amiből a lakossági gyűjtőedények csaknem egymilliárdot tesznek ki – mondta Kómár József.

A lőrinci önkormányzatot Bera Péter képviseli a társulásban. Ő és Pálinkás Péter alpolgármester bejáráson vettek részt, s azt javasolják, hogy Selypen a focipálya salakos részén, Lőrinciben az Árkád mögött, az Erőműnél pedig az ottani salakos pályán vehesse át a lakosság a gyűjtőedényeket. Ennek pontos dátumát a későbbiekben határozzák meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában