Református egyház

2022.10.04. 15:59

Iskolás konfirmandusok felkészítése indul az egri református gyülekezetben

Felnőttek számára is lesz hitbéli megerősítő tanítás.

Sz. Sz. I.

A Markhot utcai Kálvin ház lesz a felkészítő színhelye

Forrás: Egri Református Gyülekezet

Az Egri Református Gyülekezet ebben az iskolai tanévben is meghirdeti a jövő évi konfirmációra való felkészítőt. Tóth Imre, az egri reformátusok lelkipásztora arról tájékoztatott, hogy október 12-én 16 órára egy előzetes megbeszélésre várja az egri Kálvin házba a jelentkezni kívánó hetedik és nyolcadik osztályos tanulókat, valamint a szüleiket.

– Az iskolásoknak általában nagyon sok az elfoglaltságuk délután is, ezért nagyon fontos, hogy ezen az alkalmon a felkészítő rendszeres tartására megbeszéljünk egy olyan időpontot, ami a legjobban megfelel valamennyi diák számára. A gyermekek mellett felnőttek számára is szervezünk külön felkészítő alkalmakat – közölte Tóth Imre.

A konfirmáció magyarul megerősítést jelent. A református egyházban ez az úrvacsorát megelőző felkészítő tanítás, amelynek célja a hitbeli megerősítés. A konfirmációval a megkeresztelt ember, mint aki elnyerte a hit ajándékát, a gyülekezet nyilvánossága előtt tesz bizonyságot a Krisztus mellett hozott személyes döntéséről. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában