Vallás

2022.10.14. 19:06

Itt az egri plébános gyógyszere a betegségek és minden ellen is

Koós Ede egri plébános a világ és népünk gyógyulását kívánja.

HEOL

Érdekes gyógyszeres dobozokat posztolt a közösségi oldalán az egri Koós Ede atya. Érdemes a felvételt közelebbről is megnézni. A lelkipásztor jelezte, hogy megáldja a „vény nélküli készítményeket”, mielőtt bárkinek is kiadná őket.

A képen gyógyszeres doboznak tűnő csomagolásba burkolt rózsafüzér látható, amelynek valószínűleg az az üzenete, hogy a világot csak az Istenbe vetett hit és az ima ereje gyógyíthatja meg. 

A rózsafüzér a katolikus hívek legkedveltebb és legismertebb imádsága. Szerzője a hagyomány szerint Szent Domonkos, aki a XIII. század elején élt, s mint apostoli férfi és rendalapító, az Egyház kiváló szentjei között foglal helyet – írja a domonkosok.hu.

– A hagyomány szerint mai nevét onnan kapta, hogy az első rózsafüzéreket Szent Domonkos összepréselt rózsaszirmokból a Szűzanya számára rózsakoszorúnak készítette. A mai rózsafüzér legismertebb formájában fából, gyöngyházból, fémből stb. készített „szemek” füzére, kezdetén kereszttel – olvasható a Magyar Katolikus Lexikonban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában