Energiaválság

2022.10.21. 11:13

Kevesebb rendezvénnyel készül az egri Uránia, visszafogják a költségeket

Az Uránia Mozi és Rendezvényközpont is visszafogja a terveit, s kérdés, a téli időszakban milyen programokkal készülnek, és hogyan próbálják átvészelni a válságos időszakot.

B. D.

Odafigyelnek a költségekre, de most még inkább nagyobb hangsúlyt fektetnek erre

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az Uránia moziként és rendezvényközpontként is működik a mai napig. A filmvetítéseket alkalmi jelleggel tartunk, az elmúlt időszakban is volt ilyen esemény. A múlt hónapban, a Filmpiknik idején Magyar Filmmaratont rendeztünk, valamint az intézményben valósult meg az Eszterházy Filmnapok, illetve egy alkalommal itt vetítettünk a Vadeper Filmklub során. Ezt a jövőben is tervezzük, filmklubok vagy akár nemzetiségi filmhétvégék alkalmából – mondta Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője portálunknak. 

Hozzátette, nagy öröm számukra, hogy újra otthont adhatnak a TedX-nek, és a Keresztények Egerért közösség is rendszeresen tartja meg náluk az eseményeit. Koncerteket is tartanak még az idén, a szimfonikustól kezdve a rock koncerten át több műfajt átölelően.

Az ügyvezető kifejtette, bár mindig odafigyeltek a költségekre, de nyár óta ezt még hatványozottabban teszik, hogy tartalékaikat ne vigyék el a megnövekedett kiadások. Az idei beltéri rendezvényszezonra is óvatosan készültek. Egyelőre csak pár programot kötöttek le, és a bérlői oldalról is kisebb az érdeklődés a megemelkedett árak miatt. A saját szervezésű eseményeiket pedig kétszer is átgondolják.

– A fellépők tiszteletdíja is nagymértékben emelkedett az elmúlt egy évben, de ezek inkább az adventi programokat és a Márai Központ üzemeltetési költségeit érintik jobban. Az igazi változás a rezsiköltségeket illetően majd január 1-től lesz érezhető, addig a kellő óvatosságot leszámítva nem tervezünk változtatni. Hogy utána miként változik meg az Uránia működése, majd akkor derül ki, ha látjuk az aktuális energiaárakat – emelte ki Berényi Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában