Kitüntetés

2022.10.19. 16:50

Elismerték a tehetséget, díjat adtak át az Eventus diákjainak

Az Eventus Üzleti Művészeti Szakgimnázium díjátadó eseményét szerda délután rendezték meg a Vitkovics alkotóházban.

B. D.

Sajtos Attila a díjátadón

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Takács István díjátadó kiállításnak három gondolatköre van. Az egyik maga a névadó, Takács István, aki a XX. század legnagyobb freskófestője, s ő nemcsak festő volt, hanem a századának polihisztora és divattervezője is. Számunkra fontos az, hogy a művész emlékét tovább vigyük. A második gondolatkör a rajz és a festészet köré szövődik. Ezek azok a gondolatok, amiket a Takács István-díj és a kiállítás magával hordoz. A harmadik dolog a köszönet és az a lelkesedés, ami a pedagógusokban megvan. Köszönet Kis-Prumik Zoltánnak, valamint a többi kollégámnak, akik ezt a kiállítást támogatják. Számunkra fontos, hogy minden tanév elején a díj és szellemisége lendületet kapjon, majd továbbmenjen – fejtette ki Sajtos Attila, az Eventus Üzleti Művészeti Szakgimnázium igazgatója, az iskola alapítója.

– Örömmel tapasztaltam, hogy idén is magas színvonalú munkákat állítanak ki a hallgatók, köszönhetően a tanároknak. A szakma iránti tiszteletet mutatja, hogy a diákok komolyan veszik a rajzolást, mely minden vizuális művészetnek az alapja. Úgy értesültem, ma két díjat osztanak ki, de én ebben a teremben legalább a társaság 70 százalékát díjaznám. Az alkotóöröm és a készítő egyénisége egyaránt látszódik a kiállított munkákon – emelte ki Kopasz Tamás, képzőművész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képző-és Művészetelméleti Intézmény vezetője.

Kis-Prumik Zoltán, rajztanár elmondta, a Takács István nevét viselő díjhoz jár egy olyan lehetőség, hogy évente egy kisebb, önálló kiállítást biztosítanak a diákoknak. Ebben a térben létrejött két önálló tárlat, a 2020-21-es díjazottak, Czire Denissza és Nyers Dániel műveiből. A rendezvény zárásaként emléklapokat és két díjat adtak át a kiállító tanulóknak. A közönségszavazás alapján a legtöbb szavazatot kapott alkotás után járó, 2022-es közönségdíjat Nagy Anna Maja nyerte el, a Takács István-díjat a szakmai zsűri döntése alapján Kristóf Anna kapta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában