Környezettudatosság

2022.10.01. 08:28

Közös tanulásra, ötletelésre várják a környezetbarátokat Aldebrőn, öko-csoportot indítanak

Gondolatébresztő ÖkoKör indul Aldebrőn. Hat héten át beszélgetnek, ötletelnek majd például a környezettudatosságról, klímaváltozásról és a hulladékcsökkentés lehetőségeiről.

F. V. E.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete szervezésében valósulnak meg az ÖkoKörök, melynek két része van, a Kamra és a Tiszta otthon projekt. Az egyesület vezetőképzésén részt vett az aldebrői Szijjártó-Nagy Zsófia is, ő vezeti a helyi ÖkoKör Kamra programsorozatot. Mottójuk: „Egyél jót, legyél jól, tegyél jót!”

Várják az érdeklődőket, október 5-én, 18 órakor lesz az első alkalom Aldebrőn a könyvtárban, ahol minden héten szerdán, összesen hatszor tartanak foglalkozásokat. 

– Ez valójában egy tanulókör lesz, ahol négy nagy csoportra vonatkozóan hallhatnak a résztvevők gondolatébresztő, rövid kiselőadásokat, majd közösen beszélgetünk az adott témáról. Környezet- és pénztárca barát ötleteket is megosztunk egymással. Ezen kívül azt is fontosnak tartom, hogy vállalásokat tegyünk majd, s beépítsük a mindennapjainkba azokat a tippeket, amiket úgy gondoljuk, meg tudunk valósítani, akár például a hulladékcsökkentésre vonatkozóan – mondta el portálunknak Szijjártó-Nagy Zsófia.

Szó lesz egyebek között az egészséges élelmiszerekről, a hulladékcsökkentés fontosságáról és lehetőségeiről, valamint a klímaváltozásról is. 

A programsorozat ingyenes, de rövid regisztrációhoz között. Jelentkezni az esemény közösségi oldalán leírtak szerint lehetséges. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában