Segítség

2022.10.31. 16:54

Már kitölthető a támogatott szociális célú tűzifa igényléséhez szükséges nyomtatvány Abasáron

A kérelmeket, a szükséges igazolásokkal alátámasztva, december 10-ig várja az önkormányzat.

Sz. Sz. I.

Már elérhető a Belügyminisztérium által támogatott szociális célú tűzifaigényléshez szükséges nyomtatvány Abasár weboldalán, valamint az önkormányzati ügyintézőknél, tájékoztatta portálunkat a község vezetése. A helyhatóság közlése szerint az érintettek kérelmeit a szükséges jövedelem- és egyéb igazolásokkal alátámasztva december 10-ig várja az önkormányzat szociális ügyintézője. 

A polgármesteri hivatal ehhez azt is hozzátette, hogy az abasári önkormányzat rendelete alapján az jogosult szociális téli tüzelő támogatására, aki rendelkezik olyan fűtési rendszerrel, amely a tűzifa eltüzelésére alkalmas, továbbá jogosult önkormányzati települési támogatásra, vagy részesül aktív korúak ellátásában, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kap. Továbbá az kaphat szociális célú tűzifa-támogatást, aki időskorúak járadékára jogosult, vagy pedig a kérelmező családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 200 százalékát, azaz 57 ezer forintot. Valamint az, aki a gyermekét egyedül nevelő szülő, s az egy főre eső jövedelem nem több az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékánál, azaz a 71 ezer 250 forintnál.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában