Utazás

2022.10.08. 13:01

Nemcsak a repülők, az árak is az egekben, mégis utazni vágyunk Hevesben is

Utazási irodát kérdeztünk a megyénkből azzal kapcsolatban, hogy melyek a legnépszerűbb úticélok, illetve mennyire látszódik a válság hatása az árak emelkedésében, vagy az utasszám csökkenésében.

Bíró Daniella

– Az elmúlt évek utazási korlátozásai miatt sokan nem tölthették a nyaralásukat a kedvenc helyükön. Miután a világjárványt sikerült megfékezni, és a nyaralóövezetek is újranyitottak, az látszik, hogy rengetegen szeretnének pihenni, maguk mögött hagyva a nehéz időszakot. Ennek köszönhetően hatalmas az érdeklődés a külföldi, repülős nyaralások iránt, még akkor is, ha két év kimaradt, és a szokásosnál nagyobb az áremelkedés – közölte portálunkkal Takácsné Mariann, az Invia Eger irodavezetője.

Továbbá kiemelte, hogy aki szeret utazni, és van rá lehetősége, az meg is teszi. A nyelvtudás sem akadály, hiszen a charterjárattal programozott népszerű desztinációk mindegyikében magyar nyelven beszélő idegenvezetők várják a vendégeket. Azonban mindenki próbálja a lehető legolcsóbb megoldást keresni, de visszaesést nem tapasztaltak emiatt a nyári szezonban. Természetesen az árfolyamingadozás az utak árára is hatással van. Remélik, hogy a kilátástalan helyzet a jövőre nézve nem veszi el a kedvet az utazás szerelmeseitől.

– Törökország továbbra is a legkedveltebb úticél, ha repülős nyaralásról beszélünk. Ugyanakkor szintén nagyon népszerű még Egyiptom, Görögország és Tunézia. Óriási az érdeklődés a Kanári-szigetek és Ciprus iránt is. A magyarok szeretnek jó áron, rövid utazással olyan helyre menni, ahol a család minden tagja pihenhet. Éppen ezért a teljes ellátással foglalható repülős utak a legnépszerűbbek, ahol valóban a pihenésé a főszerep – emelte ki az Invia irodavezetője.

Arról is érdeklődtünk, hogy jelenleg vannak-e érvényben korlátozások, ha külföldre szeretnénk utazni. Takácsné Mariann kérdésünkre azt felelte, hogy a korlátozások feloldásával szabadon utazhatunk, szigoritások nélkül. Ugyanakkor fontos, hogy minden esetben kérjük ki utazási tanácsadónk véleményét, hiszen ő minden desztináció esetében naprakész információkkal rendelkezik első kézből, igy biztosan mindenre fel tud készíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában