Küldemény

2022.10.30. 12:37

Öt település nyolc postáját zárják be ideiglenesen megyénkben

Országszerte 366, szűkebb hazánkban nyolc posta működését szünetelteti ideiglenesen a Magyar Posta Zrt. november 12-től. A döntést az energiafelhasználás érdemi csökkentése miatt hozták meg.

HEOL

A Magyar Posta ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését az energiafelhasználás csökkentése érdekében, az irányítási és a szolgáltatási területeken történő átalakítások eredményeként pedig 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be -  fogalmazott az MTI-nek adott közleményében a társaság.

A Magyar Posta Zrt. közleménye szerint azon a 101 településen, ahol több szolgáltatóhely működik, a fennmaradó postahivatalok megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják majd az ügyfeleket. Azon a 109 településen, ahol nincs másik nyitvatartó posta, a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők. A Magyar Posta kiemelte: az érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el a munkáját, mindegyüket más postahelyekre irányítják át. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem. A társaság folyamatosan gondoskodik az ügyfelek megfelelő tájékoztatásáról, az érintett posták november 11-ig állnak az ügyfelek rendelkezésére - közölték.

Ezeket a postákat érinti az intézkedés

Heves megyében nyolc posta működését szünetelteti ideiglenesen a Magyar Posta Zrt. Egerben, Felnémeten a Kovács Jakab út 94., illetve a Vallon út 6. szám alatti fiókokat. Gyöngyösön a Szövetkezeti út 2., valamint Hatvanban a Boldogi út 2. és a Rákóczi út 29., míg Füzesabonyban a Szabadság út 11., de érintett a Mátrafüred posta is, amely a Gyöngyös Béke utca 5. címen található. Mikófalván a Rákóczi út 32. alatti egység is a listán szerepel, ott mobilposta lesz.  
 

Elérhetők a szolgáltatások digitális úton
Mint arról beszámoltak: a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége. Az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztés valósult meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem modern, digitális úton is hozzáférhetők. Mindemellett a postai szolgáltatások a rendelkezésre álló szolgáltatási helyeken, a változásokat követően is magas színvonalon állnak rendelkezésre ügyfeleink számára.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában